Arrangementen

Arrangementen

Wandel arrangement


Wat houdt het wandelarrangement in?


7 daagse vakantie in de Lecrin/Alpujarras/Sierra Nevada met aankomstdag, 5 dagwandelingen en een vertrekdag. Voor maximaal 6 personen. Je kunt je individueel opgeven of als groepsarrangement. Het is (na overleg) mogelijk om de hoogste berg van het

Spaanse vasteland, de Mulhacen van 3.485 meter, in deze wandelweek op te nemen.Voor wie?


Voor zowel de beginnende, gemiddelde en gevorderde wandelaarWat kost het?


695 euro per persoonWat krijg ik daar gegarandeerd voor?


 • Transfers airport Malaga


 • Verblijf B&B Aire de Lecrin


 • Presentje


 • Dagelijkse begeleiding van gids Ron gedurende gehele verblijf


 • Vervoer van en naar vertrekpunten van adembenemende en verrassende wandelingen


 • Vervoer van en naar de beste Spaanse restaurants in de omgeving (er is ook een keuken in de B&B)


 • Ontbijt en lunchpakket


 • Materiaallijst


 • Iedere dag een glimlachWat is het wandelprogramma?


Dag 1

Aankomstdag en transfer van airport Malaga naar B&B Uiteindelijk Ergens in Pinos del Valle


Dag 2

Wandeling in het pijnbomenbos bij Pinos del Valle 12 km (700m)

Vanuit het appartement lopen we via bakker Juan en de 16de eeuwse kerk naar de wasplaats boven Pinos del Valle. Via amandel-

en olijfboomgaarden lopen we richting  Restabal. Na een redelijke klim bereiken we het pijnboombos. Via een zigzagroute komen

we uit op de route richting het kappelletje.  Na een laatste klim is het spectaculaire uitzicht meer dan de moeite waard!


Dag 3

Wandeling Hangbruggen bij Monachil 9 km (1100m)

Voel je als Indiana Jones vandaag!  Via een klaterende beek, een vijftal hangbruggen (de langste is 55 meter!), kloven, grot en

een stuk maanlandschap (zo mooi!) belanden wij in de achtertuin van Pepe en zijn vrouw voor een drankje en een tapas. Spaanser wordt het niet.


Dag 4

Wandeling Witte dorpjes Pampaneira (1 van de mooiste dorpjes van Spanje), Bubion, Capileira 8 km (1200-1500m)

De authentieke dorpen waar we vandaag doorheen wandelen  Pampaneira, Bubion en Capileira zijn alle drie opgenomen in de lijst van mooiste witte dorpen van Spanje! En liggen geplakt tegen de bergwanden van het voor mij mooiste dal van Andalusië. Met een beetje geluk hebben  we vandaag zeezicht! Ook al zijn we tientallen kilometers uit de kust.


Dag 5

Wandeling naar Refugio Poqueira 9 km (2.500m) Overnachting met avondeten en ontbijt in de berghut.

De kers op de taart van deze wandelweek! Vanuit Capileira wandelen we via een ruig slingerpad naar het verlaten dorp Cebadilla. Gemaakt voor de werknemers van de elektriciteitscentrale van Capileira. Langs deze centrale vervolgen we onze weg richting

de hut. Het laatste stuk is pittig. Kies je eigen tempo en loop rustig door… In de gezellige hut zullen we na het 3 gangen diner overnachten. Een nacht doorbrengen op 2.500 meter is op zich al een hele belevenis. Optioneel: wandelen vanuit de hut naar de top van de Mulhacen (3.479 meter),  de Veleta (3.398 meter) en/of de Alcazaba (3.371 meter)

 

Dag 6

Afdaling van Refugio Poqueira naar Pampaneira (9km)

Na het eenvoudige doch voedzame ontbijt dalen we rustig af naar Pampaneira. Onderweg genieten we van de spactaculaire omgeving. Spotten we vale gieren? Of berggeiten? We zullen zien!  Terug naar Pinos del Valle.


Dag 7 Vertrekdag.Transfer naar airport Malaga

MTB-arrangement

Wat houdt het MTB arrangement in?


Deze MTB week staat bol van variatie: we fietsen door de heuvels van de Lecrin vallei, het hooggebergte van de Alpujarras, over de boulevard aan zee en door prachtige witte dorpjes met mooie namen zoals Pampaneira, Bubión, Capileira en Trevélez. U kunt deze week met uw eigen mountainbike fietsen of u kunt via Uiteindelijk Ergens een mountainbike (inclusief helm en reparatieset)

huren voor slechts 18 Euro per dag.Voor wie?


Voor zowel de beginnende, gemiddelde en gevorderde fietserWat kost het?


695 euro per persoonWat krijg je hier gegarandeerd voor?


 • Transfers airport Malaga


 • Een schoon bed (in een tweepersoonskamer met badkamer "en suite") en een smakelijk en voedzaam ontbijt/lunch in B&B Uiteindelijk Ergens.


 • Kleine maar welkome extra’s zoals een zwembad, wifi, drankje en een wasmachine


 • 1 verblijfplek voor de gehele week. Geen gesleep met je spullen dus


 • Overweldigende en verrassende omgeving


 • Dagelijkse begeleiding van gids Ron gedurende het gehele verblijf


 • Melkzuur


 • ZonHoe ziet het programma eruit?


Deze mountainbike vakantie in Zuid-Spanje wordt geboekt voor 7 dagen, waarbij rekening is gehouden met 5 fietsdagen en de aankomst- en vertrekdata. Geen vaste aankomstdag zodat je zelf een goedkope vluchten kunt zoeken!  Elke avond geven we een briefing wat je de volgende dag te wachten staat en welke route we gaan fietsen. Planning is om tussen 8.30 en 9.30 te ontbijten en uiterlijk 10.00 te vertrekken voor de dagtocht. Per dag zullen we tussen de 4-6 uur aan het fietsen zijn en uiteraard stoppen we onderweg voor de lunch en nemen we gedurende de dag de tijd voor een aantal fotomomenten van de prachtige vergezichten.Wat is het MTB programma?


Dag 1 

Aankomst dag, voorbereidingen, avondeten en briefing


Dag 2

Dagtocht zeeniveau 70 km Pinos del Valle- Strand Salobreña- Pinos del Valle


Lekker naar het strand vandaag! Via een verharde hoogteweg met spectaculaire uitzichten dalen we via Guájar Faragüit naar het strand van het schilderachtige Salobreña. Na de lunch hier retour op de MTB naar Pinos.


Dag 3 

Dagtocht laaggebergte 40 km Pinos del Valle-Albuñuelas-Pinos del Valle

Via de campo duiken we het bos achter Pinos in. Via Saleres naar Albuñuelas. Vanuit hier een mooie lus door het bos.


Dag 4

Dagtocht hooggebergte 50 km Pinos del Valle-Niguëlas-Pinos del Valle

Na het ontbijt dalen we via de stuwdam van het Beznar reservoir af naar het gelijknamige dorpje. Via het dorp Talara duiken we de overharde paden op. In Niguëlas gaan we een pittige tocht maken die ons naar 2.100 meter brengt. Daarna spectaculaire afdeling naar Niguëlas. Hier trakteren we jullie op een drankje met daarbij de beste TAPAS van dit gebied!


Dag 5 

Dagtocht hooggebergte 32 km Capileira (1.436 meter) -Top Veleta (3.396 meter)

DE uitdaging voor iedere MTB er staat vandaag op het programma! Afhankelijk van de (sneeuw)omstandigheden rijden we vandaag naar de top van de Pico Veleta (3.396 meter). Een hogere top op de MTB bereiken is er niet in Europa! En grote kans dat je vanaf hier de Middellandse Zee ziet liggen!


Dag 6

Dagtocht hooggebergte 42 km Pampaneira-Trevélez v.v.

Vandaag genieten van de hoogteweg door het bos tussen een van de mooiste dorpen van Spanje, Pampaneira en het hoogste dorp van het vasteland van Spanje, Trevélez (1.496 meter). De naam Trevélez betekent “daar waar je de hemel aanraakt”. Door de hoge ligging en het klimaat is de lucht hier zuiver en droog. Ideale omstandigheden om ham te drogen. Jamón de Trevélez!


Dag 7 

Vertrekdag.Transfer naar airport Malaga

Reserveer of stel ons een vraag

 
 
 
Wandel Arrangement
MTB Arrangement
Themavakantie op Maat
 
Ik wil reserveren
Ik heb een vraag
 
 
 
 

¡Todo bajo

el Sol!

Uiteindelijk Ergens | Themavakanties | Pinos del Valle | Andalusie | Spanje

DEEL ONS  OP SOCIALE MEDIA